Roergebakken spitskool met pittige kip en volkorenrijst

Gepubliceerd op: 06-07-2017

Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil je wel wat lekkers en gezonds op tafel zetten? Dan is dit recept met spitskool, pittige biologische kipfilet en volkorenrijst iets voor jou.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • een spitskool
  • 140 gram biologische kipfilet
  • zoete rode puntpaprika in fijne plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 bosuitjes, maar ook lekker met koriander
  • 2 cm geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels tamari (biologische sojasaus)
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 theelepels biologische sambal oelek
  • volkorenrijst
  • kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes en bak in 2 eetlepels kokosvet lichtbruin. Voeg de fijngesnipperde ui, geraspte gemberwortel, sambal oelek, tamari toe en laat op laag vuur 10 minuutjes smoren. Snijd ondertussen de gewassen spitskool in reepjes. Voeg de spitskool, in kleine stukjes gesneden knoflook en de paprika toe en roerbak op middelhoog vuur tot de spitskool geslonken is. Kook ondertussen de volkoren rijst. Schep de rijst op de borden. Doe het groenteprutje erover en garneer met in ringetjes gesneden bosui. Doe er nog een kleine salade bij en jouw gezonde maaltijd is klaar!

Opmerkingen en voedingsweetjes:
Kies als het enigszins kan voor biologische groenten en kipfilet. De kip heeft een veel beter leven gehad en bevat geen antibiotica. Kip die bewogen heeft en zijn natuurlijke voedsel heeft kunnen eten bevat omega 3, wat zeer gezond is voor je gezondheid. Het heeft een gunstige invloed op o.a. je hersenen, bloeddruk, cholesterol en gaat laaggradige ontstekingen tegen. 

Biologische groenten bevatten minder bestrijdingsmiddelen en meer voedingsstoffen. Maar het belangrijkste is dat zij zich van binnenuit hebben moeten beschermen tegen schimmels, luis etc., waardoor ze stofjes zijn gaan aanmaken die salvestrolen (1) genoemd worden. Deze werken als zeer sterke anti-oxidanten, geven je immuunsysteem een boost en werken zelfs kankerremmend. 

Delen