Alweer zo’n heerlijke en gezonde glutenvrije cake. Super als ontbijt, maar ook een plakje bij de lunch doet het goed. Eventueel met een beetje roomboter en/of aardbeien en smullen maar.
Je kunt de cake ca. 5 dagen bewaren in de koelkast. Zelf vries ik de helft in plakjes in en de rest bewaar ik in een koelkastdoosje in de koelkast. Als je af en toe wat invriest kan je je ontbijtjes afwisselen met de andere cakes van mijn website. Variatie is en blijft een toverwoord bij voeding!
V B-vitaminen (m.n. vitamine B6)
V mangaan, fosfor en kalium
V vezels
V volwaardige eiwitten
Wist jij dat de groene kleur van pistachenoten komt door de aanwezigheid van 2 carotenen, namelijk luteïne en zeaxanthine? Deze antioxidanten zijn bij de mens vooral te vinden in het oog. Deze stoffen zijn dan ook heilzaam voor het oog, maar ook voor de aderen. Verder zorgen de antioxidanten in pistachenoten voor minder geoxideerd LDL-cholesterol. LDL-cholesterol word pas dán gevaarlijk, als het geoxideerd is). Voor diabeten en prediabeten zijn pistachenoten een aanrader omdat ze een positief effect op de glucose- en insulinehuishouding hebben. Ook je darmen smullen ervan, dus neem gerust af en toe een handje pistachenoten!