Mineralen zijn onder te verdelen in elektrolyten en de sporenelementen.
Elektrolyten zijn: natrium,  calcium, kalium, fosfor, magnesium en chloor.  Zij kunnen in een waterige oplossing stroom geleiden.
Sporenelementen zijn mineralen die slechts in kleine hoeveelheden nodig zijn. Dit zijn jodium, mangaan, boron, chroom, selenium, ijzer, zink, koper, molybdeen, zwavel en het zeer onderschatte silicium, ook wel het “moedermineraal” genoemd.
Er moet voldoende silicium in het lichaam aanwezig zijn, anders kunnen de overige mineralen niet goed door het lichaam worden benut.

Mineralen hebben veel functies in het lichaam. O.a.:

  • Bouwstoffen voor botten, tanden, cellen, weefsels en hormonen
  • Starters voor enzymatische processen
  • Reguleren stofwisseling en lichaamsvloeistoffen.

Ze dienen in een bepaalde verhouding in het lichaam aanwezig te zijn. Is er van één mineraal een tekort of een teveel, dan kunnen er vele processen verstoord raken.
Omdat ons lichaam zelf geen mineralen kan aanmaken, moeten we ze dagelijks via de voeding binnenkrijgen.
Ruim 4% van ons lichaam bestaat uit mineralen. Dit komt gemiddeld neer op ca. 2 kilo. Zonder mineralen zou ons lichaam niet functioneren.

Door het via mineraaltherapie herstellen van de optimale verhouding mineralen in het lichaam zullen diverse lichaamsprocessen weer op orde kunnen komen, kan het lichaam beter ontgiften en worden vitaminen en andere bio-actieve stoffen beter door het lichaam opgenomen.


Eidon mineralen

Door slechte voeding, doorgemaakte ziektes en chronische stress kunnen er tekorten aan voedingsstoffen in het lichaam ontstaan. Om deze aan te vullen werk ik graag met de ionische elementaire mineralen van Eidon Mineralen. Deze zijn geheel natuurlijk en uniek in hun soort. Er worden enkel zuivere grondstoffen voor gebruikt, waardoor er geen veranderingen in samenstelling op kunnen treden. Daarom zijn conserveermiddelen niet nodig.

Doordat ze zeer klein zijn en 100% gehydrateerd (geheel omhuld door water) elementair (ongebonden), zijn ze niet afhankelijk van de spijsvertering of enzymatische functies om opgenomen te kunnen worden. Hierdoor werken ze heel goed voor ouderen en mensen die een moeizame spijsvertering hebben en daar ondersteuning voor kunnen gebruiken. Ze worden door het slijmvlies in het maagdarmkanaal direct opgenomen en zelfs al in het mondslijmvlies.  In het lichaam kunnen ze vervolgens weer gebonden worden aan andere stoffen, waardoor het lichaam ze goed kan benutten.
Het zijn mineralen in vloeibare vorm, dus zeker ook geschikt voor mensen met slikproblemen, wat toch regelmatig voorkomt of voor kinderen die geen capsules of pillen willen slikken.