• darkblurbg

Ik?
En ben ik dan zo’n doorgewinterde lijner, die na talloze diëten om op het juiste gewicht te komen plotseling het licht zag? Nee, zeker niet. Sterker nog: ik kon altijd alles eten wat ik wilde zonder maar een grammetje aan te komen. En nu ik een zekere leeftijd gepasseerd ben, kan ik dat nog steeds. Maar daarmee realiseer ik me wel dat ik wat dat betreft een zogenaamde “lucky one” ben en wat voor mij geldt, voor een heleboel ander mensen zeker niet geldt.

Samen op zoek naar de oorzaak van jouw gezondheidsklachten
En dat is nu juist waar het om gaat: we zijn allemaal anders en bij iedereen reageert het lichaam net weer ietsje anders op dat frietje met mayo en de zelfgemaakte biologische tomaten-paprikasoep! Hoe dat komt? Ook dat is voor iedereen weer anders. Het kan met de darmflora, de hormonen, het eetpatroon, stress of nog heel veel andere dingen te maken hebben. Ik ga samen met jou graag en uitgebreid op zoek naar de oorzaak van jouw gezondheidsproblemen. Of je nu wilt afvallen, aankomen óf andere gezondheidsproblemen wilt aanpakken. 

Maar nu weer even over mij. Tja, die zekere leeftijd bracht wel wat hormonale schommelingen met zich mee. ’s Ochtends een chagrijn en een uur later weer het zonnetje in huis. Of andersom. Geen peil op te trekken. Hartkloppingen, licht in het hoofd, pijn in mijn gewrichten, vele ontstekingen aan achillespees, elleboog, polsen, schouder en knie en mentaal niet lekker in mijn vel zitten ……

Mijn opleidingen
Ik besloot me meer te verdiepen in gezondheid en voeding en startte met een opleiding Gewichtsconsulente en Voedingsdeskundige, waarna de HBO Medische Basiskennis volgde. En geïntrigeerd door het feit dat mijn orthomoleculair therapeut mij geheel van de medicatie tegen astma af kreeg, volgde ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut bij Natura Foundation. Momenteel volg ik een opleiding tot hormoontherapeut en er zullen zeker nog vele opleidingen en cursussen volgen. 

Als voedingsadviseur en orthomoleculair therapeut geloof ik in een gezonde leefstijl, waarbij de nadruk niet alleen ligt op gezonde, zoveel mogelijk onbewerkte voeding, maar ook op gezond bewegen, ontspannen en zinvol bezig zijn. Kortom: gezond leven overall.

Orthomoleculaire geneeskunde
De orthomoleculaire geneeskunde gaat uit van natuurlijke voeding en genezing van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen en het herstel van verstoorde energieprocessen. Door de huidige westerse leefstijl zijn die processen vaak verstoort, wat een belangrijke oorzaak is van vele ziektes en kwalen. Door op zoek te gaan naar het eerste proces dat verstoord is geraakt en dat aan te pakken, kunnen veel klachten verdwijnen of verminderen. 
In sommige gevallen betekent dit dat je een tijdlang een aantal producten beter kunt laten staan. Denk hierbij aan producten met gluten, lactose en caseïne. Maar in ieder geval zal ik je onbewerkte en het liefst biologische voeding adviseren zonder toegevoegde suikers. En geen paniek: ik help je op weg met een aantal dagmenu's en je mag altijd mailen, appen of bellen voor advies.