• darkblurbg
    "Je kunt elk doel bereiken in kleine stappen; welke stap zet jij vandaag?"

Begeleiding in mijn praktijk óf bij jou thuis

Heb jij gezondheidsklachten, wil je een aantal kilo's afvallen of ben je vermoeid en zit je niet lekker in je vel en geeft je lichaam aan dat het tijd is het roer om te gooien?
Dan ontvang ik jou graag in mijn praktijkruimte aan de Van Rijnesteinlaan 14 in Renswoude om jou te coachen naar een gezonder eet- en leefpatroon. Vanzelfsprekend is jouw motivatie hierbij het allerbelangrijkste, want het zal écht wat tijd en moeite van je vragen. 
Mocht je niet in staat zijn om naar mij toe te komen, dan kom ik naar jou toe. Hiervoor bereken ik dan wel reiskosten en vraag ik een vergoeding voor de extra reistijd. 
NB: mijn praktijkruimte bevindt zich op de eerste etage.


Kennismaking

Ten eerste natuurlijk een gratis kennismakingsgesprek, waarin wij kijken of ik jou de juiste begeleiding kan bieden en of er een klik is, want ook dat is heel belangrijk. Dit gesprek kan zowel "live", online als telefonisch. 

Intakegesprek

Bij de eerste echte afspraak neem ik een uitgebreide anamnese af, wat je kan zien als een speurtocht naar de oorzaak van jouw klachten. 


Eetdagboek

Na de intake mail ik je een eetdagboek dat je 4 tot 7 dagen mag invullen. Hierin mag je ook aangeven hoeveel je dagelijks sport, drinkt en beweegt. Best een klusje, maar noodzakelijk om een ​​goed inzicht in je voedings- en leefstijlpatroon te krijgen. Aan de hand van het eetdagboek dat jij mij een paar dagen voor de volgende afspraak terugmailt, maak ik een voedingsanalyse/-advies en behandelplan. 
Verder mail ik jou een zeer uitgebreide digitale vragenlijst via een beveiligd systeem. Deze 321 vragen geven inzicht in de werking van jouw organen en systemen en jouw symptoomlast. De uitslag van deze vragenlijst wordt besproken in het 1e uitgebreide consult a.d.h.v. een duidelijke grafiek. 


1e uitgebreide consult

Bespreken voedingsanalyse, voedingsadvies, behandelplan en verbeterpunten. Dit allemaal op jouw persoonlijke doelen en gezondheid afgestemd. Je ontvangt een samenvatting van de analyse en het advies ook per mail, zodat je het later nog eens kunt teruglezen, want ik geef best veel informatie en het is onmogelijk alles te onthouden. Bij het advies hoort ook: beweging. Hiermee kan je gelijk aan de slag om de eerste stappen te zetten naar een betere gezondheid en gezondere leefstijl. In veel gevallen is dit voldoende om jou van je klachten af ​​te helpen of ze minimaal flink te verminderen.
Afhankelijk van je klachten zal ik je in veel gevallen ook voedingssupplementen (orthomoleculaire therapie) en soms ook APS-Therapie aanbevelen. De supplementen kan je tegen de consumentenprijs bij mij bestellen, maar je mag ze natuurlijk ook zelf bestellen.

Vervolgconsulten

Afhankelijk van jouw doelen en klachten volstaan ​​in de meeste gevallen 2 á 3 vervolgconsulten, maar bij complexe problematiek moet je uitgaan van meer vervolgconsulten. In de vervolgconsulten gaan we kijken hoe ver je bent met het veranderen van je eet- en leefpatroon en wordt het suppletieadvies eventueel aangepast, afhankelijk van hoe het met je gezondheidsklachten gaat.


Bloed- en / of ontlastingsonderzoek

Afhankelijk van jouw klachten kan ik mogelijk ook bloed- en / of ontlastingsonderzoek aanbevelen om de oorzaak van jouw klachten te kunnen achterhalen. Ik werk samen met een aantal gerenommeerde laboratoria, zoals ProHealth Medical, RP Analytics en Medivere.
De kosten voor deze onderzoeken zijn voor eigen rekening en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. 


Neurotransmittertest

Soms kan ik je vragen de neurotransmittertest volgens Braverman in te vullen. Deze geeft inzicht in de werking van jouw belangrijkste neurotransmitters dopamine, serotonine, GABA en acetylcholine. Dit zal ik met name doen als er bij jou diverse breingerelateerde klachten spelen zoals: concentratieproblemen, stressgevoeligheid, geheugenproblematiek, neiging tot depressie, moeite met focussen etc. Kijk hier voor meer informatie over de neurotransmittertest.

Vragen tussendoor?

Stel deze me dan gerust. Bij voorkeur per mail aan info@goedevoedingenzo.nl, maar per app mag ook.