• darkblurbg

Over mij

Zelf ben ik altijd gezegend geweest met een prima gezondheid, al kreeg ik rond mijn 30e last van astmatische klachten. Ik kon altijd alles eten zonder aan te komen en at (dacht ik) redelijk gezond volgens de schijf van 5, af en toe aangevuld met een halve zak chips en een frikadelletje.

Tot op "een zekere leeftijd" mijn hormonen begonnen op te spelen en ik links en rechts steeds meer klachten kreeg. Problemen met achillespees, pijnlijke knie, frozen shoulder, tenniselleboog en ik liep zelfs een paar jaar met braces om mijn polsen vanwege het Syndroom van Quervain (peesonsteking / tendinitis). Ik voelde me invalide en ik eigenlijk was ik dat ook, want het belemmerde me behoorlijk in mijn werk als medisch pedicure en freelance managementassistente.
En natuurlijk de overbekende overgangsverschijnselen:  's Ochtends een chagrijn en een uur later weer het zonnetje in huis. En andersom. Geen peil op te trekken. Hartkloppingen, licht in het hoofd, angstaanvallen, psychisch en mentaal niet lekker in mijn vel zitten. 

Zowel door mijn eigen gezondheidsklachten als de klachten die ik zag bij mijn pedicureklanten, raakte ik steeds meer gefascineerd door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam, dat geactiveerd kan worden door gezonde en onbewerkte voeding.

Ik ging me ook afvragen waarom de ene persoon last krijgt van ontstekingsklachten, de andere van overgewicht en weer een ander een auto-immuunziekte zoals Hashimoto of Ziekte van Graves ontwikkelt. Mijn nieuwe passie was geboren ....


Zoektocht oorzaak

En dat is nu juist waar het om gaat: we zijn allemaal anders en bij iedereen reageert het lichaam net weer ietsje anders op dat frietje met mayo en de zelfgemaakte biologische tomaten-paprikasoep! Hoe dat komt? Ook dat is voor iedereen weer anders. Het kan met de darmflora, de hormonen, spijsvertering, het eetpatroon, stress, genen of nog heel veel andere dingen te maken hebben. Ik ga samen met jou als een ware Sherlock Holmes graag én uitgebreid op zoek naar de oorzaak van jouw gezondheidsproblemen.


Mijn opleidingen

 • Gewichtsconsulente en voedingsdeskundige 
 • HBO Medische basiskennis bij Sonnevelt Academie
 • Orthomoleculaire therapie volgens de PNI (Psycho Neuro Immunologie) bij Natura Foundation
 • Hormooncoach bij Evocircadian Code van Leo van der Zijde
 • Vakopleiding Lymehersteltherapeut bij Lymeherstel
 • Specialist Lymehersteltherapeut bij Lymeherstel
 • Mineraaltherapie bij Eidon Mineiralen
 • Celzouttherapie (2 modules tot nu toe) bij instituut voor Celzouttherapie
 • Bioresonantie Academie
 • Masterclass Neurotransmitters bij Cellcare Academy
 • En vele, vele webinars, cursussen, bijscholingen op het gebied van: spijsvertering, darmen, hormonen, neurotransmitters, lymfe, homeopathie, Long-covid, immuunsysteem, darmen, vruchtbaarheid/fertiliteit, huid, gewrichten, kruiden, supplementen, brein, slaap etc. etc. 

Vanaf januari 2023 ben ik me aan het verdiepen in de electro acupunctuur en loop ik af en toe stage bij Praktijk voor Natuurgeneeswijzen Carolina Janssen.

 

Contact?