• darkblurbg

Ik?
Zelf ben ik altijd gezegend geweest met een prima gezondheid, al kreeg ik rond mijn 30e last van astmatische klachten. Ik kon altijd alles eten zonder aan te komen en at (dacht ik) redelijk gezond volgens de schijf van 5, af en toe aangevuld met een halve zak chips en een frikadelletje. Tot op "een zekere leeftijd" mijn hormonen begonnen op te spelen en ik links en rechts steeds meer klachten kreeg. Problemen met achillespees, pijnlijke knie, frozen shoulder, tenniselleboog en ik liep zelfs een paar jaar met braces om mijn polsen vanwege het Syndroom van Quervain (peesonsteking / tendinitis). Ik voelde me invalide en ik eigenlijk was ik dat ook, want het belemmerde me behoorlijk in mijn werk als medisch pedicure en freelance managementassistente. 

Zowel door mijn eigen gezondheidsklachten als de klachten die ik zag bij mijn pedicureklanten, raakte ik steeds meer gefascineerd door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam, dat geactiveerd kan worden door gezonde en onbewerkte voeding. 
Ik ging me ook afvragen waarom de ene persoon last krijgt van ontstekingsklachten, de andere van overgewicht en weer een ander een auto-immuunziekte zoals Hashimoto of Ziekte van Graves ontwikkelt. Mijn nieuwe passie was geboren .... 

Samen op zoek naar de oorzaak van jouw gezondheidsklachten
En dat is nu juist waar het om gaat: we zijn allemaal anders en bij iedereen reageert het lichaam net weer ietsje anders op dat frietje met mayo en de zelfgemaakte biologische tomaten-paprikasoep! Hoe dat komt? Ook dat is voor iedereen weer anders. Het kan met de darmflora, de hormonen, het eetpatroon, stress, genen of nog heel veel andere dingen te maken hebben. Ik ga samen met jou graag én uitgebreid op zoek naar de oorzaak van jouw gezondheidsproblemen. 

Maar nu weer even over mij. Tja, die zekere leeftijd bracht wel wat hormonale schommelingen met zich mee. 's Ochtends een chagrijn en een uur later weer het zonnetje in huis. En andersom. Geen peil op te trekken. Hartkloppingen, licht in het hoofd, pijn in mijn gewrichten, vele ontstekingen aan achillespees, elleboog, polsen, schouder en knie en mentaal niet lekker in mijn vel zitten ……

Mijn opleidingen
Mijn ontdekkingsreis startte met een opleiding Gewichtsconsulente en Voedingsdeskundige, aangevuld met de HBO Medische Basiskennis. En geïntrigeerd door het feit dat mijn orthomoleculaire therapeut mij geheel van de astmamedicatie af kreeg, volgde ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut bij Natura Foundation. Ik deed een opleiding hormoontherapie en in december 2020 ben ik geslaagd voor de vakopleiding Lymeherstel Therapeut bij Gerrie Hasselaar van Lymeherstel, waarvoor ik in mei 2021 een specialisatie ga volgen. Daarna mag ik mijzelf Specialist Lymeherstel Therapeut noemen. De Ziekte van Lyme kan een slopende en zelfs levensbedreigende ziekte zijn. Maar: er is veel aan te doen klachten zoveel mogelijk te beperken en in sommige gevallen kan men geheel herstellen.
Tussen alle opleidingen door, volg ik vele webinars, praktijktrainingen, korte cursussen, intervisies met collega's en verslind ik relevante boeken en vaktijdschriften. 

Als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut, gespecialiseerd in herstel van de ziekte van Lyme, geloof ik in een gezonde leefstijl, waarbij de nadruk niet alleen ligt op gezonde, zoveel mogelijk onbewerkte voeding, maar ook op gezond bewegen, ontspannen en zinvol bezig zijn. Kortom: gezond leven overall.

 

Contact?