Bloemkoolrijst salade met doperwten, rode ui en feta

Gepubliceerd op: 11-08-2021

Een heerlijke zomerse lauwwarme maaltijdsalade, geschikt voor de lunch of voor een lichte avondmaaltijd of voor beiden als je wat meer maakt en een restantje voor de volgende dag overhoudt. Ook makkelijk te maken als je niet zo’n keukenprins(es) bent!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 zakje Bonduelle diepvries bloemkoolrijst (400 gram)
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 rode ui
  • 2 trostomaten
  • 100 gram feta
  • Paar takjes verse munt
  • Paar takjes verse koriander
  • Paar takjes verse peterselie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Bloemkoolrijst laten ontdooien en kort roerbakken in een hapjespan. Daarna in een schaal scheppen.
  • Doperwten een paar minuten laten pruttelen in een pannetje met kokend water
  • Rode ui snipperen en trostomaten en feta in blokjes snijden
  • Kruiden allemaal fijn snijden
  • Doperwten afgieten en door de bloemkool scheppen samen met de rode ui, feta en 2/3 van de gesneden kruiden.
  • Giet de olijfolie eroverheen en strooi de rest van de kruiden erover.

    Eet smakelijk!

Eetweetje
Hoewel doperwten strikt genomen geen oervoeding zijn, want ze vallen onder de peulvruchten, en dus strikt genomen niet in een streng orthomoleculair voedingspatroon passen, zijn ze zeker zeer gezond. Overigens adviseer ik max. 2 x per week peulvruchten omdat ze de darmwand kunnen irriteren/beschadigen bij frequent eten. Maar laat je niet weerhouden ze te eten, want ze hebben vele gezondheidsvoordelen. Zo zitten ze vol vezels die de stoelgang stimuleren en zijn de eiwitten in erwten van hoge kwaliteit. Deze eiwitten stimuleren de galafgifte, waardoor het cholesterolniveau positief beïnvloed worden. Verder zit er vitamine C, B-vitaminen, Vitamine K, koper en fosfor in en heel veel antioxidanten die mogelijk preventief werken tegen kanker.  

Delen