Speciaal voor de koffieliefhebbers onder ons: een glutenvrij ontbijttaartje waar je geen oven voor nodig hebt. Je kunt het ook eten als tussendoortje of als lunch. Het is super voedzaam. Start hier je dag mee en je hebt gegarandeerd tot de lunch geen trek mee. En je kunt het de avond ervoor al klaarmaken! Bron: “Broodloos ontbijten en lunchen” van Juglen Zwaan.
Chiazaad is een rijke bron van omega 3 in vorm van alfa-linoleenzuur (ALA). Belangrijk voor een optimale werking van je immuunsysteem en de doorlaatbaarheid van je celmembranen. Er zit ook veel eiwit in en het zit boordevol antioxidanten die onze cellen beschermen tegen oxidatieve stress. Best handig, want alleen door te ademen (en dat willen we tóch graag blijven doen) halen we zuurstof binnen en o.i.v. zuurstof vindt oxidatie plaats.
Het eten van chiazaad is aan te bevelen bij diabetes, hart- en vaatziekten, ontstekingen, hoge bloeddruk (wél altijd chiazaad malen, anders komen de vetzuren niet vrij).