Havermout ontbijtkoeken

Gepubliceerd op: 30-10-2020

Vind jij het ook zo lastig om te variëren met je ontbijt? Dan is dit recept wellicht iets voor jou. Haver is rijk aan eiwit en vezels en bevat bètaglucanen die het LDL-cholesterol verlagen. Fruitje of eitje erbij en je zit vol op een supergezonde manier!

Ingrediënten voor 6 grote ontbijtkoeken

  • 100 gram havermout
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eieren
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • Snuf zout
  • Half theelepeltje vanillesuiker of eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel traditionele/milde olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  2. Wel de cranberry’s in een kopje met heet water
  3. Meng de havermout en de yoghurt in een mengkom
  4. Voeg de eieren, olijfolie, zout en vanillesuiker toe en roer het geheel door
  5. Giet de cranberry’s af en roer ze door het mengsel
  6. Schep 6 gelijke delen op de bakplaat en druk aan met de bolle kant van een natgemaakte lepel
  7. Baktijd: ca. 20-25 minuten.


Gluten- en lactosevrij?
Dit recept is heel gemakkelijk gluten- en lactosevrij te maken door de Griekse yoghurt te vervangen door bijv. kokosyoghurt of sojayoghurt. Voor de havermout kies je dan de glutenvrije versie.

Delen