Vind jij het ook zo lastig om te variëren met je ontbijt? Dan is dit recept wellicht iets voor jou. Haver is rijk aan eiwit en vezels en bevat bètaglucanen die het LDL-cholesterol verlagen.
Fruitje of eitje erbij en je zit vol op een supergezonde manier!
Ingrediënten voor 6 grote ontbijtkoeken
100 gram havermout
100 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel boekweitmeel
2 eetlepels kokosrasp
2 eieren
50 gram gedroogde cranberry’s
Snuf zout
Half theelepeltje vanillesuiker of eetlepel agavesiroop
1 eetlepel traditionele/milde olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
Wel de cranberry’s in een kopje met heet water
Meng de havermout en de yoghurt in een mengkom
Voeg de eieren, olijfolie, zout en vanillesuiker toe en roer het geheel door
Giet de cranberry’s af en roer ze door het mengsel
Schep 6 gelijke delen op de bakplaat en druk aan met de bolle kant van een natgemaakte lepel
Baktijd: ca. 20-25 minuten.
Gluten- en lactosevrij? Dit recept is heel gemakkelijk gluten- en lactosevrij te maken door de Griekse yoghurt te vervangen door bijv. kokosyoghurt of sojayoghurt. Voor de havermout kies je dan de glutenvrije versie.