Ik ben gek op gezond, ik ben gek op lekker, maar ik ben ook gek op makkelijk en simpel eten. Eten waar je niet een hele delicatessenwinkel voor hoeft te overvallen. Gezond voer met simpele ingrediënten, die het immuunsysteem verbeteren.
Dit is zo’n makkelijke, die je na een beetjes was- en snijwerk in een handomdraai op tafel zet. Hoewel ik geen fan ben van grote hoeveelheden rood vlees, mag een onsje onbewerkt rood vlees in de vorm van bijvoorbeeld biefstuk van een ecologische of biologische koe 1 of 2 x per week best. Bron van o.a. gezonde eiwitten en ijzer. Het mooie van dit recept is dat je in één keer zowel gestoomde/gekookte, roergebakken als rauwe groente binnen krijgt. Te veel rauwe groenten kan namelijk spijsverteringsklachten veroorzaken bij mensen die daar gevoelig voor zijn.
Ingrediënten voor dit recept voor 2 personen:
Bereiding:
Eet smakelijk!
Gezondheidweetje:
Spinazie is een van de meest voedzame soorten groenten. Het bevat veel vitamine K, A en foliumzuur, mangaan, magnesium en ijzer. Het bevat ook veel flavonoïden, carotenen en betaïne. Die laatste ondersteunt de lever bij zijn taken. Uit studies is naar voren gekomen dat het eten van spinazie de conditie van onze aderen verbetert en de bloeddruk kan verlagen.
Eet spinazie niet iedere dag i.v.m. de hoeveelheid nitraat die erin zit en combineer het bij voorkeur met een eitje of een beetje crème fraîche om het oxaalzuur wat erin zit te binden.
Spinazie heeft een gunstige werking op immuunsysteem, open, hart-en bloedvaten, ontstekingen, bloedstolling en lever.