Makkelijke groentesalade met biefstukreepjes

Gepubliceerd op: 05-08-2017

Ik ben gek op gezond, ik ben gek op lekker, maar ik ben ook gek op makkelijk en simpel eten. Eten waar je niet een hele delicatessenwinkel voor hoeft te overvallen. Gezond voer met simpele ingrediënten.

Dit is zo’n makkelijke, die je na een beetjes was- en snijwerk in een handomdraai op tafel zet. Hoewel ik geen fan ben van grote hoeveelheden rood vlees, mag een onsje onbewerkt rood vlees in de vorm van bijvoorbeeld biefstuk van een ecologische of biologische koe 1 of 2 x per week best. Bron van o.a. gezonde eiwitten en ijzer. Het mooie van dit recept is dat je in één keer zowel gestoomde/gekookte, roergebakken als rauwe groente binnen krijgt. Te veel rauwe groenten kan namelijk spijsverteringsklachten veroorzaken bij mensen die daar gevoelig voor zijn.

Ingrediënten voor dit recept voor 2 personen:

  • 2 ons biologische/ecologische biefstuk
  • 150 gram snijbonen
  • 150 gram haricot verts
  • 300 gram panklare spinazie
  • 100 gram shitake paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 grote bladeren kropsla
  • 6 el olijfolie
  • 2 el rode balsamico azijn
  • 1 tl honing
  • Roomboter of ghee
  • Peper en himalayazout naar smaak

Bereiding:

  • Haal de biefstuk tijdig uit de koelkast, zodat die niet meer te koud is.
  • Was de snijbonen en haricot verts en de bladeren sla.
  • Snijd de snijbonen in stukje van ca. 1 cm en snijd de haricot verts in drieën.
  • Snijd de shitake in kleine stukjes, snipper de ui, pel de knoflook en snijd die in kleine stukjes.
  • Stoom of kook de snijboonstukjes en haricot verts tot ze beetgaar zijn en laat ze even afkoelen.
  • Roerbak de knoflook, ui en shitake een paar minuutjes in een laagje roomboter, ghee of 3 el olijfolie op niet te hoge temperatuur.
  • Voeg de spinazie toe en roerbak tot die net geslonken is. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel de bladeren sla op 2 borden, voeg het spinazie-/paddenstoelmengsel toe en verdeel de lauwwarme haricot verts en snijbonen erover.
  • Maak een dressing van 3 el olijfolie, 2 el balsamico azijn, tl honing en peper/zout en verdeel over de salade.
  • Bak de biefstuk in ghee of roomboter en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Snijd de biefstuk in reepjes en leg over de salade.

Eet smakelijk!

Delen