Een fijn ontbijtrecept met daarin werkzame stoffen tegen kanker, ontstekingen, diabetes, neurodegeneratie en hoog cholesterol. Voor 8 stuks, dus één x bakken, invriezen en 'véél ontbijtplezier.
Ook voor dit ontbijtrecept kan je de voorbereiding alweer de avond ervoor doen. Te eten als onbijt of eventueel als tussendoortje, hoewel ik met het oog op de glucoseschommelingen en de druk op de spijsvetering géén voorstander ben van tussendoortjes. Bron: (alweer 😉) “Broodloos ontbijten en lunchen” van Juglen Zwaan.
vezelrijk
antioxidanten
koper, magnesium, mangaan en fosfor, magnesium
vitaminen B3, B6, L-tryptofaan, dopamine
Ingrediënten voor 8 flinke ontbijtkoeken
2 rijpe bananen
100 gr boekweitvlokken
2 tl bakpoeder
50 gr speltbloem of amandelmeel
1 tl kaneel
2 limoenen, gerapt en uitgeperst
3 el kokosrasp
2 handjes gehakte nootjes
snufje zout
100 gr blauwe bessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bananen prakken en mengen met de boekweitvlokken en de rest van de ingrediënten, behalve de blauwe bessen
Dan de blauwe bessen er met je handen heel voorzichtig doorheen mengen en maak 8 platte koeken van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak de koekjes ca. 20 minuten en laat afkoelen op een rooster
En daar zijn je voedzame ontbijtkoeken!
Eetweetje
Boekweit is eigenlijk geen graan maar een zaad. Het is glutenvrij en bevat van alle granen de meeste vezels. Het is ook rijk aan mooie antioxidanten, zoals rutine, quercetine, d-chiro-inositol, welke stofjes volgens onderzoeken werken tegen kanker, ontstekingen, diabetes, neurodegeneratie en hoog cholesterol.