Toegegeven: je bent best even bezig met het snijden, máár wij aten deze vezelrijke plaatgroenten met zijn tweetjes en hebben nog een hele schaal over. Lekker de volgende dag.
Bijv.bij de lunch (gewoon koud) óf zet de staafmixer in het restant, voeg wat kruiden toe naar smaak en je hebt een heerlijke groentenspread voor op brood (eventueel in te vriezen).
Niks mis met wat huisvlijt op bijv. de zaterdag- of zondagavond als je misschien iets meer tijd hebt. Wijntje en muziekje erbij en genieten van deze kleurrijke combinatie van groenten, waarmee je natuurlijk eindeloos kunt variëren.
EET SMAKELIJK!
Deze groenteplaat is enorm vezelrijk en is daarmee één groot feest voor je darmflora. Die smullen van deze vezels en produceren er o.a. boterzuur van, wat weer nodig is voor de opbouw van een sterk en gezond darmslijmvlies. Een gezond darmslijmvlies beschermt ons tegen indringers van buiten en speelt een grote rol in ons immuunsysteem.
Door de vele kleuren in dit vezelrijke gerecht, bevat het veel fytonutriënten met antioxidatieve eigenschappen die je lichaam beschermen tegen oxidatieve stress. Denk hierbij aan stoffen zoals polyfenolen, bioflavonoïden etc, naast natuurlijk de weelde aan mineralen en vitaminen.