Vrijdag visdag. Hoe maak ik met een paar ingrediënten een lekkere ovenschotel? Zo dus! Deze ovenschotel is zelfs geschikt voor mensen die niet dol op vis zijn. De dille, crème fraîche en geraspte kaas verzachten de vissmaak.
N.B. past koemelk niet in jouw dieet? Vervang de geraspte kaas dan door geraspte geitenkaas of edelgistvlokken. De crème fraîche kan je vervangen door plantaardige room, bijv. haverroom.
Ingrediënten voor 2 á 3 personen
250 gram kabeljauw
1 witte kool, in reepjes gesneden
½ knolselderij
3 flinke aardappelen
1 zoete aardappel
2 el crème fraîche
50 gr geraspte belegen kaas
4 takjes dille
Olijfolie om de schaal mee in te vetten
½ uitgeperste citroen
Peper, zout eventueel nootmuskaat
Ingevette ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 220 gr. Kook de reepjes kool in een beetje water gedurende 7 minuten en laat goed uitlekken in een vergiet.
Snijd de zoete aardappel, aardappel en knolselderij in blokjes en kook gedurende 20 min. gaar met een beetje zout. Giet af en stam tot een puree.
Doe de puree op de bodem van de ingevette ovenschaal.
Meng in een schaal de kabeljauw met de witte kool, de dille, zout, ruim peper en citroensap en verdeel het mengel over de puree. Bestrooi met de kaas en laat in ca. 15 minuten gaar worden.
EET SMAKELIJK!
Eetweetje Kabeljauw bevat veel eiwitten, wel 19 gram per 100 gram. Verder is het de meest jodiumrijke vis. En jodium komen veel mensen tekort. Ook zit er heel veel kalium in, wat o.a. bloeddrukverlagend werkt. Het is een mager visje, want het bevat maar 0,5 gram vet per 100 gram.
Delen
Contact
Goede Voeding & Zo Van Rijnesteinlaan 14 3927 DL Renswoude E: info@goedevoedingenzo.nl T. 06 – 29 47 36 61