Dit simpele kooltje bevat maar liefst 36 soorten anthocyaninen, de rode kleurstof in de kool en bekt zo heerlijk weg 😉, wordt wel in verband gebracht met verminderde kans op kanker, hart- en vaatziekten en een verbeterde hersenfunctie.
Rode kool, een oerhollandse groente, maar deze keer bereid met een Aziatische twist. Kan prima vega, maar ik deed er wat rulgebakken rundergehakt door. Lekker pittig! Dit simpele kooltje bevat maar liefst 36 soorten anthocyaninen, de rode kleurstof in de kool en bekt zo heerlijk weg 😉, wordt wel in verband gebracht met verminderde kans op kanker, hart- en vaatziekten en een verbeterde hersenfunctie. Reden genoeg om dit lekkere kooltje, dat het ook goed doet in salades, vaker op je boodschappenlijstje te zetten. Ingrediënten voor 2-3 personen
1 rode kool
200 gram rundergehakt
4 uien
4 teentjes knoflook
150 gram kastanjechampignons
Zilvervliesrijst
Tamari of shoyu (biologische ketjap manis)
Olijfolie
Kerrie
Peper
Bereiding:
Haal het buitenste blad van de rode kool en snijd de kool in fijne reepjes
Kook ondertussen de zilvervliesrijst.
Verwarm een flinke eetlepel olijfolie en rul het gehakt tot het bruingrijs is.
Voeg de gesnipperde uien en de fijngesneden knoflookteentjes toe en roerbak even mee.
Voeg de in kleine plakjes gesneden kastanjechampignons toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg dan de rode kool toe, zet het vuur wat hoger en roerbak een paar minuten het hele spul.
Doe er een flinke scheut tamari door en een flinke eetlepel kerrie en roer door. Proef of je het pittig genoeg vindt en voeg eventueel nog wat extra kerrie toe.
Doe het deksel op de roerbakpan en laat het hele goedje een minuut of 10 pruttelen.
Breng op smaak met peper.
Serveer de rode kool met gehakt met de rijst.
Eet smakelijk!
Â
Delen
Contact
Goede Voeding & Zo Van Rijnesteinlaan 14 3927 DL Renswoude E: info@goedevoedingenzo.nl T. 06 – 29 47 36 61