Pittige Thaise biefstuk met broccoli en sugarsnaps

Gepubliceerd op: 02-11-2021

Een zeer eiwitrijk recept door de biefstuk en (vooral) goed voor spierherstel als je flink gesport hebt en veel eiwitten hebt verbruikt. Bang voor verzuring hoef je met deze lekkere groene groenten, die uitstekende basenvormers zijn, zeker niet te zijn. Snel klaar en ziet er prachtig gezond uit en is dat ook.

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

  • 250 gram biefstuk
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 500 gram broccoli
  • 20 groene aspergetips in stukjes
  • 250 gram sugarsnaps
  • 2 eetlepels groene currypaste (bio)
  • Handje basilicumblaadjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels shoyu (biologische sojasaus)
  • 1 volle eetlepel ghee, roomboter of milde olijfolie
  • 80 gram volkorenrijst

Bereiding:

  1. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en meng met de shoyu, limoenrasp en -sap, rode peper (zonder zaadlijst) en knoflook en zet opzij.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit de helft van de ghee in een wok en roerbak de sjalot, aspergetip, sugarsnaps en broccoli ca. 5 minuten op hoog vuur.
  4. Roer de kokosmelk, currypasta en limoensap door elkaar en voeg toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat water toe  als het te dik wordt. Verdeel de rijst met de groentecurry over de borden en houd warm.
  5. Doe de overgebleven ghee in de pan en roerbak hierin de biefstuk 1-2 minuten totdat deze net gaar is.
  6. Schep de basilicumblaadjes erdoor en serveer op de groenten.


Eetweetje basilicum:

Basilicum is niet alleen een echte smaakmaker over warme en koude gerechten, maar helpt je lichaam te ontgiften. Het werkt beschermend tegen kanker, diabetes, schimmels en hartproblemen. Laat het liever niet meekoken, maar strooi het rauw over je gerechten. 

Delen