Rode bietensalade met feta

Gepubliceerd op: 03-08-2020

Om dagelijks meer groenten te eten, helpt het als je ze bij de lunch al eet. Deze supersnelle rode bietensalade kan ook nog eens je bloeddruk verlagen.

Een lunch met groenten brengt je al een aardige stap in de richting van de gewenste 500 gram groenten per dag. Deze salade is niet alleen lekker en makkelijk, maar ook makkelijk mee te nemen naar je werk. 

Voedingsweetje

Wist je dat rode bieten een aanrader zijn om ontstekingen te remmen en de bloeddruk te verlagen? Bovendien zijn ze uitstekend voer voor sporters, omdat de nitraat in bieten in het lichaam wordt omgezet in stikstofmonoxide, wat zorgt voor een betere doorbloeding naar de spieren en weefsels. Hierdoor verbeteren de fysieke prestaties van sporters!

Nog een aardigheidje over bietjes en dan met name over het nitraat erin: het stimuleert de omzetting van wit naar bruin vetweefsel, waardoor bepaalde kenmerken van het metabool syndroom worden verminderd. Bruine vetcellen beschermen ons tegen obesitas en diabetes.

Ingrediënten

  • 500 gram voorgekookte biologische roden bieten
  • 40 gram geiten- of schapenfeta
  • 1 gesnipperde rode ui
  • ½ bakje granaatappelpitjes
  • Flinke scheut extra vierge olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding

  • Snijd de bieten in blokjes
  • Snijd de feta in blokjes
  • Pel en snipper de rode ui
  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom
  • Flinke scheut olijfolie erover en peper en zout naar smaak

    En eet smakelijk maar weer!

Delen