Zelfgemaakte yoghurt van cashewnoten die je de avond ervoor al in de week kunt zetten. Voedzame plantaardige yoghurt, zoals deze hoort te zijn: zonder meuk, puur natuur.
Heel gemakkelijk en je kunt er wat meer van maken, want je kunt het een dag of 5 bewaren in de koelkast. Bron: (alweer 😉) “Broodloos ontbijten en lunchen” van Juglen Zwaan.
Paar handjes blauwe bessen of andere topping naar keus
Beetje citroen- of limoensap
2 passievruchten
Stukjes pure chocolade of cacao nibs
Bereiding
Zet de cashewnoten de avond ervoor in water in de week
De volgende ochtend afgieten en afspoelen en in een blender doen met een flinke scheut plantaardige melk.
5 á 10 minuten laten draaien tot het een gladde, romige yoghurt is en indien nodig tussendoor met een lepel wat losmaken
Wordt het té dik? Voeg dan wat extra plantaardige melk toe.
Eet smakelijk, maar schep wel iets minder op dan van dierlijke zuivel, want het vult enorm!
Eetweetje
Cashewnoten zijn heel rijk aan magnesium en kalium en daarom kunnen ze helpen de bloeddruk te verlagen. Omega 9-vetzuren zijn gezond voor hart- en bloedvaten en helpen bij het remmen van ontstekingen.