Op zo’n waterkoude dag lekker bijwarmen met een soepje vol vezels. Goed voor je darmflora, cholesterol level én bij obstipatie.
How to do:
Ingrediënten
500 gram pastinaak
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
roomboter
1,5 el. pittige, grove mosterd
2 tl karwijzaad
1 biologisch groentebouillonblokje (gistvrij)
zout en peper
Bereiding
Pel en snipper de sjalotjes en knoflook.
Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken.
Smelt een flinke klont roomboter in de pan en wacht tot deze lichtbruin is. Voeg dan de sjalotjes en knoflook toe en fruit deze even.
Voeg dan de stukken pastinaak toe, bak even aan.
Voeg het bouillonblokje toe en 1 liter kokend water en breng aan de kook.
Laat het 10 minuten zachtjes koken en roer af en toe even door.
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd het karwijzaad toe en laat even meekoken.
Neem de pan van het vuur en voeg de mosterd toe.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak nog zout en peper toe.
Voeg eventueel nog tuinkers of peterselie toe, maar zonder is dit soepje ook heerlijk. Zelf vind ik het het lekkerst als de soep nog wat dikker, lobbiger is. Vind je hem te dik, doe er dan nog wat kokend water bij en roer door.
Eetweetje
Pastinaak bevat veel koolhydraten en is daarom goed bij ondergewicht, maar ze is ook heel rijk aan vezels. Daarom hoef je niet zo bang te zijn dat ze je bloedsuiker al te sterk beïnvloedt. Door de vezels, waarvan ca. de helft oplosbare vezels zijn (goed voor je darmflora!) zijn pastinaken goed voor de darmwerking en bij obstipatie. De passagesnelheid door de darm neemt toe waardoor afvalstoffen en cholesterol beter worden afgevoerd.
Delen
Contact
Goede Voeding & Zo Van Rijnesteinlaan 14 3927 DL Renswoude E: info@goedevoedingenzo.nl T. 06 – 29 47 36 61