Nu het voorjaar aanbreekt, zit ik soms liever in de tuin dan uren in de keuken te staan. Daarom alweer een makkelijk en vegetarisch recept, wat je ongeveer in 30 minuten op tafel kunt hebben. Simpele ingrediënten, veel groenten en vezels en vol gezonde vetten.
Ingrediënten voor dit recept voor 2 personen:
Bereiding:
Geniet ervan!
Weetje:
Onze grootmoeders en overgrootmoeders deden het ook al zo. Spinazie combineren met gekookte eieren. Wat een wijsheid! In spinazie zit namelijk oxaalzuur, dat een verbinding aangaat met het calcium in je lichaam. Niet alleen geeft dit een naar stroef gevoel aan je tanden, maar het kan ook nierstenen veroorzaken. Maar wees niet bang: dan moet je wel héél veel spinazie per week eten. Het is alleen geen goed idee om bijvoorbeeld iedere dag smoothies met spinazie te drinken. Dan zou het oxaalzuur schade kunnen aanrichten. Én: als je spinazie combineert met room of eieren, wordt het effect grotendeels teniet gedaan.
Gezondheidsweetje knolselderij:
Knolselderij bevat naast een vitamine B6, C en K en wat mineralen ook apignine, falcarinol en falcarindiol. Stoffen die, zo hebben wetenschappers ontdekt, mogelijk tegen kanker kunnen beschermen. Verder is knolselderij een goede bron van vezels, héél belangrijk voor een gezonde darmwerking en een aanrader dus bij darmproblemen, zoals bijvoorbeeld obstipatie.