Vegetarische groenten ratatouille óf met vlees.
Dit gerecht is héél bekend en zo mogelijk nog gezonder. Groenten, groenten en nog eens groenten. Toen ik de Camino liep, was het dé verrassing bij het diner na een dag lang intensief wandelen. Sindsdien maak ik het vrijwel iedere twee weken. De ene keer mét en de andere keer zonder vlees.
Ik maak altijd de dubbele hoeveelheid en vries dan een portie in en ik kan het me verbeelden, maar dan smaakt het nog lekkerder (maar misschien is dat ook wel omdat het zo weinig moeite kost iets op te warmen 😉.
Ingrediënten voor 2 á 3 personen (máár hiermee kan je variëren):
1 flinke aubergine
1 courgette
1 paprika
250 gram kastanjechampignons
300 gram tomaten
3 uien
3 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
Een flinke scheut Passata of gepelde tomaten
Een paar takjes tijm (geritst) maar gedroogd kan ook
Een paar takjes rozemarijn (geritst) maar gedroogd kan ook
Zwarte peper, Keltisch zeezout.
2 el milde/traditionele olfijfolie of ghee
Zilvervliesrijst
Wil je er vlees bij: voeg dan rundergehakt toe of bak een rundersausijs, snijd in stukje en roer er doorheen. Superlekker!
Bereiding:
Snipper de ui, pel de knoflook en snijd in kleine stukjes.
Snijd paprika, aubergine en courgette in blokjes en de champignons in plakjes
Verhit de olijfolie in de pan op middelhoge stand
Kook ondertussen de rijst.
Fruit de knoflook en ui een paar minuten
Voeg de champignons toe en bak een paar minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg paprika, tomaten, aubergine en tomaten toe en roerbak even op iets hoger vuur tot het wat geslonken is.
Voeg de passata of gezeefde tomaat toe en laat alles minimaal 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel warm water toe.
Voeg de kruiden toe en laat 10 minuten meepruttelen.
Tip: voor extra smaak kan je er eventueel wat Parmazaanse kaas of edelgistvlokken overheen strooien.
Eet smakelijk!
Delen
Contact
Goede Voeding & Zo Van Rijnesteinlaan 14 3927 DL Renswoude E: info@goedevoedingenzo.nl T. 06 – 29 47 36 61