Vegetarische koolhydraatarme husselprut met courgette, noten en geitenkaas

afvallen
Gepubliceerd op: 15-01-2019

Vegetarisch eten: duurzaam, gezond en lekker! Dit vegetarische recept is bij ons inmiddels een klassieker aan het worden. Makkelijk, voedzaam, gezond en lekker! Wat wil een mens nog meer na een dag hard werken. In ieder geval niet heel lang in de keuken staan. En dát is bij dit recept met eenvoudige ingrediënten nu juist niet nodig.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kleine courgettes
  • 2 ons diepvriesdoperwtjes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje shiitake champignons
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 handjes geroosterde walnoten. zó gezond die noten!
  • ruimschoots olijfolie, versgemalen peper en zout

    Wil je minder koolhydraatarm? Combineer het dan met gekookte zilvervliesrijst, gierst, quinoa of boekweit

Bereiding:

  • Gesnipperde ui zachtjes roerbakken in ruimschoots milde (traditionele) olijfolie.
  • In stukjes gesneden shiitake champignons toevoegen en een paar minuten roerbakken.
  • Doe de in blokjes gesneden courgette en de in stukjes gesneden knoflook erbij en voeg eventueel nog wat olijfolie toe en roerbak alles nog een paar minuten mee op middelhoog tot hoog vuur en blijf roeren.
  • Rooster ondertussen de walnoten zachtjes in een droge koekenpan.
  • Voeg de doperwtjes toe en roerbak een paar minuten mee op middelhoog vuur.
  • Voeg naar smaak peper, zout of eventueel nog andere kruiden toe (maar is zeker niet noodzakelijk).
  • Dan leg je de in stukjes gesneden/gebroken geitenkaas erop en laat heel even licht smelten.
  • Als laatste strooi je de geroosterde walnoten erover.
  • Eet smakelijk!

Info:

Dit recept is koolhydraatarm en ideaal als je wilt afvallen. De koolhydraten die je eet, komen uit de groentes. Ondanks het ontbreken van vlees, bevat dit recept voldoende eiwitten in de vorm van champignons, walnoten en geitenkaas en natuurlijk de plantaardige eiwitten uit de groentes. Ik adviseer echter om niet iedere dag vlees- en visloos te eten. De eiwitten in vlees en vis zijn namelijk beter opneembaar door het lichaam dan de plantaardige eiwitten. Kies hierbij voor scharrel- of biologisch vlees. Deze bevatten meer eiwitten, hebben een gezondere vetsamenstelling en bevatten minder toxines en antibiotica. Biologische eieren zijn ook een uitstekende vleesvervanger, maar neem er dan minimaal 2, zeker bij het ontbreken van andere goede eiwitbronnen.

Contact

Delen