• darkblurbg

BINNENKORT IN DE PRAKTIJK: EAV Electroacupuntuur

EAV Electroacupunctuur is het prototype van de bioresonantie. Klinkt eng en pijnlijk zou je denken, maar nee hoor: geen naalden en geen pijn. Alleen een zwak stroompje van 1 volt en een meetelektrode (een soort balpen) waarmee diverse acupunctuurpunten op handen en eventueel voeten doorgemeten kunnen worden. Acupunctuurpunten zijn meetpunten aan de uiteinden van de vingers en tenen, daar waar meridianen (energiebanen) beginnen of eindigen. Deze punten hebben een relatie met bepaalde onderliggende organen en functiesystemen. Bij ziekte verandert de elektrische weerstand in deze punten en soms gebeurt dat al vóórdat er merkbare klachten zijn. 

Wat is EAV electroacupunctuur?

EAV Electroacupunctuur is ontstaan vanuit de Chinese acupunctuur en ontwikkeld door de Duitse arts Dr. Reinhold Voll. Het apparaat stelt de therapeut zo in staat zowel preventieve gezondheidschecks te doen, als op energetisch niveau (het niveau van trillingen, frequenties e.d.) de oorzaak van klachten te achterhalen en te behandelen. Klinkt vaag? Nee hoor, niet als je beseft dat alles trilling is: de stoel waarop je zit, de vloer waarop we lopen, de computer waarachter je werkt en ook jouw lijf en organen. Dat is een vaststaand feit en Albert Einstein had je er alles over kunnen vertellen. 

De meting

Jij houdt als cliënt een elektrode vast waardoor een zeer zwakke stroom wordt aangevoerd. Met de meetelektrode meet ik dan de elektrische weerstand van de acupunctuurpunten op handen en soms voeten. Als de meetwaarden afwijken van de normwaarden, kan dat een teken zijn dat bepaalde organen of systemen niet optimaal functioneren.  
Omdat de meting pijnloos is en niet invasief (géén naalden), is deze meetmethode ook heel geschikt voor kinderen. 

Het is wel belangrijk te vermelden dat het apparaat géén diagnoses kan stellen. Daarvoor moet je echt naar een arts. Máár het help de therapeut, in dit geval mij, om samen met de informatie uit jouw voedingsdagboek, mijn anamnese en een digitale vragenlijst, om jou de meest passende therapie voor te stellen of je, bij indicaties voor ernstigere oorzaken van klachten, door te verwijzen naar een arts. Ook kan het voor mij aanleiding zijn je bloed- en/of ontlastingsonderzoek te adviseren. 

Voedingsstoffen en allergieën meten

Met behulp van EAV Electroacupunctuur kan ik ook testen welke homeopathische- en/of fytotherapeutische middelen of orthomoleculaire voedingssupplementen je lichaam ondersteunen bij het herstel. Zo maakt het apparaat het mij makkelijker om jou de juiste middelen te adviseren en vergroot het de kans op therapiesucces. Let wel: je zal hierbij ook grotendeels het orthomoleculair voedings- en leefstijladvies dat je van mij krijgt dienen te volgen. Alléén een capsule, tablet óf drankje gaat jouw klachten niet blijvend oplossen en het is niet de bedoeling dat je een jaar later weer met dezelfde klachten bij mij komt. Preventie is belangrijk!

Bij allergieën en voedingsintoleranties kan met de EAV electroacupunctuur eventueel ook worden onderzocht welke stoffen belastend zijn voor het lichaam. 

Nog even geduld a.u.b. máár:

Na uitgebreid oefenen met de EAV electroacupunctuur meting op familie en vrienden en het volgen van stagedagen bij een ervaren EAV-therapeut, is het nu tijd een stapje verder te gaan. In het kader van  het uitbreiden van mijn therapeutische vaardigheden met het EAV-apparaat, de Easy Quick Check, zoek ik mensen die hun gezondheid hoog in het vaandel hebben en die tegen een zéér gereduceerd tarief van € 35,00 incl. BTW een voedings- en gezondheidscheck willen laten doen o.a. d.m.v. een meting met het EAV Electroacupunctuur apparaat.

Klik hier voor meer informatie over deze aanbieding. 

 

Contact?