LONG COVID THERAPIE
Er wordt veel gesproken over fysiotherapie bij het herstel van Long Covid, wat zeker superbelangrijk is, maar ook met orthomoleculaire therapie kan je het herstel versnellen. Het is wel zo dat des te eerder ná je infectie ermee begint, des te sneller je resultaat zult zien.
Long Covid therapie bestaat uit een speciaal op coronaklachten gerichte combinatie van orthomoleculair voedings- en leefstijladvies, aangevuld met specifieke suppletie.
Heeft dat akelige virus jou flink te pakken gehad en herken je weken tot maanden na de infectie nog steeds een aantal van onderstaande symptomen:
De kans is dan aanwezig dat er bij jou nog steeds virusdeeltjes actief zijn, al zijn ze niet meer te vinden in je bloed. Ze hebben zich lekker slim verschanst in jouw cellen, zodat je immuunsysteem ze niet goed meer kan vinden en doden. Daar vernietigen ze jouw energiecentrales (mitochondriën). Niet zo gek dus, dat je nog hartstikke moe bent, want een groot deel van jouw energiecentrales is kapot.
Verder is jouw immuunsysteem nog steeds druk voor jou in de weer om dat virus je lijf uit te werken. Je immuunsysteem is enorm belangrijk voor jouw overleving en daarom zet jouw lichaam alle andere processen op een laag pitje met bovenstaande symptomen tot gevolg.
Zolang jouw immuunsysteem in jouw longen actief is om het virus te doden, heb je ontstekingen in je longen. Ontstekingen zijn een natuurlijke reactie van jouw immuunsysteem en bedoeld om jou te helpen door het virus ermee te doden. Maar als de ontstekingen te heftig zijn en/of te lang duren, veroorzaken ze schade, zgn. longfibrose, waardoor gaswisseling niet goed meer kan plaatsvinden met benauwdheid en kortademigheid tot gevolg.
Ook kan het zijn dat het virus wél al je lijf uit is, maar je lichaam niet bij machte is om je immuunsysteem “uit” te zetten. Het blijft constant een beetje “aan” staan. Een oorzaak kan zijn dat er simpelweg bepaalde nutriënten ontbreken, die nodig zijn om het immuunsysteem tot rust te brengen.
Dat je met gezonde voeding en leefstijl véél kunt doen om de kans dat je het virus krijgt (net overigens als andere vervelende virussen) zo klein mogelijk te maken, is helaas onderbelicht gebleven. Veel groenten fruit, ruim voldoende beweging met liefst ook wat krachttraining en cardio, chronische stress voorkomen (yeh, lekker makkelijk in deze gekke coronatijden!) én o.a. vitamine D slikken. Het helpt allemaal mee.
Wil jij hulp om die nare restklachten aan te pakken? Maak een afspraak via onderstaande button.