Deze heerlijke koekjes, ook geschikt als ontbijt, zitten vol vezels en plantaardige eiwitten en passen prima in een gezonde vegetarische of veganistische lifestyle.
Zo zondag na de koffie beginnen mijn handen te jeuken en kan ik er enorm van genieten om weer eens iets nieuws te gaan proberen. Dit recept komt uit het boekje "Etenswijs III", een boekje met orthomoleculaire voeding die bij onze genen past.
Ingrediënten:
1 kopje boekweitgrutten
2 rijpe bananen
2 el rozijnen
1 el sesamzaad
2 el pompoenpitten
2 el lijnzaad, heel
3 el ongebrande noten
2 el kokosrasp
2 tl kaneel of koek/speculaaskruiden
2 el kokosolie
agavesiroop of honing naar smaak
Bereiding:
Prak met een vork de 2 rijpe bananen fijn en hak de noten in stukjes
Doe alle droge ingrediënten bij de bananen en meng het door elkaar. Agavesiroop naar smaak toevoegen en als laatste de gesmolten (opgewarmd) kokosolie erbij.
Vorm hier met 2 eetlepels koekjes van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Draai de koekjes na 20 minuten om en bak nog ongeveer 10 minuten.
Eetweetje:
Zelf ben ik geen fan van tussendoortjes, omdat iedere keer als je iets in je mond steekt, je immuunsysteem in actie moet komen om te kijken of er bacteriën zijn die gedood moeten worden. Dat kost enorm veel energie. Verder stijgt iedere keer je bloedsuikerspiegel, die op den duur door de vele eetmomenten instabiel kan worden. Daarom eet ik deze koekjes als ontbijt. Heerlijk met een appel erbij of ik neem er twee.
Dit recept zit vol plantaardige omega 3: ALA. ALA wordt in je lichaam omgezet naar EPA en DHA, wat enorm belangrijk is voor je immuunsysteem: het uitzetten van ontstekingen. Helaas verloopt dit omzettingsproces bij veel mensen niet goed (mede door slechte voeding). Daarom is het raadzaam, als je weinig tot geen producten uit zee eet, een algen-, krill- of visolie supplement te slikken.
Delen
Contact
Goede Voeding & Zo Van Rijnesteinlaan 14 3927 DL Renswoude E: info@goedevoedingenzo.nl T. 06 – 29 47 36 61