Vegetarische courgette spaghetti (smaakt als dé echte)

Vegetarisch
Gepubliceerd op: 02-06-2020

Een vegetarisch en glutenvrij recept, boordevol groenten, dat het in deze tijd van minderen met vlees, heel goed doet.

Dit recept is in een handomdraai klaar en smaakt top! Heel geschikt als je weinig tijd hebt en toch iets gezonds op tafel wilt zetten. Ook kinderen leren zo groenten eten, want het lijkt echt heel erg op gewone spaghetti. 

Ook in dit vegetarische recept mag de bouwstof van al onze cellen, eiwit, niet ontbreken. Want die vegatrend is leuk en aardig, maar veel mensen komen daardoor te kort aan eiwitten. In dit recept zit echte reen vegetarische eiwitbron die prima te doen is: vegetarisch gehakt op basis van niet genetisch gemanipuleerde soja. Lekker gekruid, proeft het als écht gehakt.

Wist je trouwens dat je eiwit ook in groenten vindt? In de een wat meer dan in de ander, maar bijvoorbeeld in spruiten, broccoli, chinese kool, paksoi, asperges vind je redelijk wat eiwit. Per 100 gram lang niet zo veel als in vlees, kip en vis en ook in een wat minder opneembare vorm, maar toch… Eet daarom minimaal 500 gram groenten per dag, zeker als je vega eet, maar eigenlijk altijd.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote courgettes
  • 2 tomaten
  • 1 grote ui
  • 150 gram gehakt van de vegetarische slager
  • 3 tenen knoflook
  • 200 dl tomatensaus/passata
  • Parmezaanse kaas
  • Milde olijfolie
  • (Keltisch zee-)zout, zwarte peper, nootmuskaat, paprikapoeder

Bereiding (ca. 30 minuten incl. snijden)

Maak met een spiralisnijder of met de een kaasschaaf spaghettilinten van de courgette. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en doe dat ook met de tomaten. Verwarm een scheut milde olijfolie op halfhoog vuur en voeg de vegetarische gehakt toe , voeg kruiden naar smaak toe en roerbak 2 minuten.  Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de tomaten en courgettelinten toe en roerbak nog een paar minuten door. Dan de saus erbij en verwarm even mee. Geraspte Parmezaanse kaas erbij en klaar.

Erg lekker met een groene salade erbij met dressing van natuurazijn, uitje, mosterd, beetje honing en extra vierge olijfolie.

Delen